ÅRETS aktører

Møt våre aktører  – Anna i ødemarKA 2023!

Følg med her for oppdateringer på hvem du kan se i sommer!

Hilde Drevsjømoen
Produsent og skuespiller ANNA

Hilde er fra Drevsjø og er initiativtakeren bak teaterlaget og Anna i ødemarka. Hun er utdannet skuespiller fra NTNU og Drama Centre London, og hun er også produsent hos Kopparleden teaterlag. Hun jobber også som produsent for DansINN og Flying Seagulls Norge. 

Ida Høy
Regissør og dramatiker

Ida Høy har i sin karriere jobbet mye med Henrik Ibsens verker, både gjennom Teater Ibsen og sitt eget Ibsenkompani; Lerkefugl Produksjoner. Hun jobber som frilans regissør og dramatiker og har bl.a vært ved Haugesund teater, Teater Innlandet, Teatret Vårt og Turneteatret i Trøndelag. Dette er Idas tredje gang i ødemarka, og hun har i år gjort en større oppgradering av manus. 

Synnøve Bryde
Inspisient

Synnøve er utdanna musikalartist fra Bårdar Akademiet og har lang erfaring med å jobbe med musikk, dans og teater med barn. Blant annet har hun jobbet hun på AiØ-21's sommerskole, «Spell! Sommerleir» i Trysil og som lærerinne på den historiske ferieskolen på Norsk Folkemuseum i Oslo. Dette er hennes første år som inspisient.

Anders Lillebo
Komponist og kapellmester

Anders er vår faste komponist og kapellmester og har vært med fra starten. Fra hjemgården på Lillebo jobber han med en rekke ulike instrument og sjangre. Anders komponerer alltid ny musikk til hver forestilling, slik at vi får en ny utgave hvert år. Anders er utdannet ved Høyskolen i Agder og Högskolan for scen og musik i Göteborg. 

Elise Haugsten Thomassen
Sommerskoleleder

Elise er 28 år og kommer fra Oslo. Dette er hennes første år som sommerskoleleder hos oss, emn hun har tidligere jobbet ved Spell sommerleir i Trysil. Hun har drevet med teater og dans hele livet, og beveget seg tidlig til teaterscenen med deltakelse i «Reisen til julestjernen» på Nationaltheatret i 2004. Nå er hun lærerstudent, samtidig som jeg underviser i produksjon for scene på en ungdomsskole og jobber som formidler ved norsk Folkemuseum i Oslo. 

Marit Odden
Kostymedesigner

Dette er den femte gangen Marit er med som kostymedesigner og syer, og vi er heldig som har med ei så dyktig, produktiv og kunnskapsrik dame!
Hun er utdannet kjole- og draktsyer, har jobbet med research og produksjon av historiske kostymer på Norsk Folkemuseum og som frilanser, bl.a. som påkleder på Det norske teatret.
Har også jobbet med drakthistorie i Østerdalen og på Finnskogen via studiet Drakt og samfunn, skrevet artikler og holdt foredrag om klesskikk i Trysil, og kostymekurs for Kanalspelet i Støa.

Sten Bjørge Skaslien Hansrud
Skuespiller - JOHAN

Sten Bjørge Skaslien Hansrud har i mange år vært en del av spelfamilien vår og vi er stolte over at han også i år vil tolke rollen som JOHAN. Sten Bjørge er den mest proffe spelskuespilleren for han har ekstremt mye erfaring fra mange utendørsteater og spel, i tillegg til å ha jobbet ved Oslo Nye, Teater Innlandet og Teater i Glåmdalen og flere egne prosjekt.

Jonathan Tufvesson
Skuespiller - KARL

I rollen som KARL finner vi Jonathan Tufvesson. Jonathan er et svensk/norsk talent utdannet ved Högskolan för scen och musik i Gøteborg. Han er en erfaren film-, musikal- og sceneskuespiller med en sterk stemme og karisma! Dette er hans første tur til ødemarka og han gleder seg stort.

Ola Otnes
Skuespiller - FORTELLEREN

Ola Otnes var med oss i 2012 og gjør comeback i år som FORTELLEREN. Ola er vokst opp på Koppang og i Rendalen og flyttet til Ås som 10 åring. Etter teaterhøyskolen jobbet han mange år på DNS før han de siste 30 årene har vært ansatt ved Teater Ibsen, i tillegg til mange roller på film og TV.

Ingunn Beate Stringe Øyen
Skuespiller - TYRI

Ingunn Beate Strige Øyen spiller TYRI og er fersking i "Anna i ødemarka", men gleder seg stort! Hun kommer fra Inderøy i Trøndelag og har jobbet på Det Norske Teatret i Oslo siden -92 samt hatt mange roller ved andre teatre. Hun har også lang erfaring fra film og tv.

Einar Hyllvang
Skuespiller - JO

Einar Hyllvang er en nestor i ødemarka og tolker også i år rollen som JO. Han er et naturtalent på scenen full av karisma, og er involvert i det meste som skjer på kulturfronten i Trysil/Engerdal. 

Inger Johanne Fuglaamoen Nordvang
Skuespiller - JENNY

Dyktige Inger Johanne Fuglaamoen Nordvang har vært med på mange av Kopparledens produksjoner både på og bak scenen, og i år ønsker vi henne -lig velkommen i rollen som JENNY! Vi gleder oss til å leke sammen

Per Inge Trøan Sømåen
Skuespiller og musiker - POST-PEDER
Til stor glede for oss returnerer Per Inge Trøan Sømåen, både som storsjarmøren med posthornet og som del av husbandet.
Per Inge er fra Sømådalen og driver nå slektsgarden, men er utdannet musiker fra Nord Universitet 
Sigrid Stubsveen
Musiker

Sigrid har vært med oss fra starten og er en unik kulturbærer av tradisjonsmusikk fra Engerdal. Hun er utdannet utøvende musiker fra Norges Mussikkhøyskole og er en høyt aktet felespiller og festivalprodusent. 

Bendik Smedåsgjelten Qvam
Musiker

Bendik er en spennende musiker fra Fåset i Tynset. Han trakterer ulike instrumenter, bl.a. gitarer, bukkehorn, trompet og sang. Han har sin egen innfallsvinkel til folkemusikken, og både komponerer selv og omarrangerer folketoner på ulike vis. Dette er andre gangen Bendik er med oss.

Jens Linell
Musiker

Jens er en av de ledene perkusjonistene innen nordisk folkemusikk, og vi er stolt av å kunne ønske Jens velkommen tilbake til bandet for tredje gang!

 

KLIKK HER for en fullstendig oversikt over alle aktører fra 2011-2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *